صفر تا صد صندوق های اهرمی

 

 

 

 

__ معرفی صندوق

 

بطور کلی و در حال حاضر سه نوع صندوق سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه وجود دارد که به ترتیب میزان پذیرش ریسک توسط سرمایه‌گذاران به صندوق های درآمد ثابت (بدون ریسک)، مختلط و سهامی (ریسکی) دسته‌بندی می گردند. از طرف دیگر به دلیل محدودیت های قانونی، از دیرباز این صندوق ها امکان بهره‌گیری از منابع سیستم بانکی به بازار سرمایه را نداشتند که وجود این خلا باعث شد سازمان بورس با همکاری گروه مالی کاریزما نوع تازه ای از صندوق های سرمایه‌گذاری با عنوان "صندوق های اهرمی" را رونمایی نماید که در تاریخ 29 آذر ماه 1400 (1400/9/29) پذیره‌نویسی واحدهای آن آغاز گردید. به گفته کارشناسان این صندوق ها عموماً می‌بایست در رده صندوق های ریسکی دسته‌بندی گردد و این در حالی است که ساز و کار دیده شده در صندوق اخیر به نوعی است که طی آن سرمایه‌گذاران ریسک گریز نیز می توانند اقدام به خرید واحدهای آن نمایند.‌

 

 

 

__ ارکان صندوق و انواع واحد ها‌

 

در این نوع صندوق ها عمده پرتفوی صندوق را سرمایه‌گذاری در سهام و حق تقدم سهام شرکت ها تشکیل می‌دهد و مدیریت آن با بکارگیری حداقل ارکان شامل مدیر صندوق، مدیر ثبت، متولی و حسابرس اداره خواهد شد.

 

به جهت پوشش ریسک سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز این صندوق ها دارای دو نوع واحد سرمایه‌گذاری می‌باشند:

 

1) واحد های عادی

این واحد ها دارای کف بازدهی (20 درصد) تعیین شده‌ای می‌باشند و از طرف دیگر سقف بازدهی (25 درصد) نیز برای آن در نظر گرفته شده است.

 

2) واحد های ممتاز

این واحد ها نه تنها دارای کف بازدهی نبوده بلکه نقش پشتیبان بازدهی حداقلی واحد های عادی را نیز ایفا می‌نمایند ولی از طرف دیگر در بازدهی مازاد واحد های عادی (نسبت به سقف تعیین شده) سهیم هستند که این ویژگی مناسب سرمایه‌گذاران با درجه ریسک‌پذیری بالاتر می‌باشد.

 

 


 

نکات اساسی:

 

  • واحد های ممتاز خود به دو نوع ممتاز نوع یک و دو تقسیم می‌شوند که تنها تفاوت آن ها وجود حق رای و شرکت در مجامع صندوق در خصوص دارندگان واحد های ممتاز نوع یک می‌باشد.

 

  • همانطور که گفته شد تامین حداقل بازدهی تعیین شده برای دارندگان واحد های عادی در صورتیکه بازدهی صندوق کمتر از درصد مورد نظر باشد از محل بازدهی واحد های ممتاز تامین می‌گردد و از طرف دیگر با افزایش بازدهی صندوق به بالاتر از سقف تعیین شده به واحد های عادی، مازاد آن به دارندگان واحد ممتاز تخصیص می‌یابد.

 

  • بازدهی صندوق به شکل روزانه مورد محاسبه قرار گرفته و بطور رسمی اعلام می‌گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__ نحوه خرید و فروش واحد های صندوق اهرم

 

اساساً خرید و فروش صندوق های سرمایه‌گذاری از یکی از دو سازوکار صدور-ابطالی و یا ETF (قابل معامله در بازار) صورت می‌پذیرد و برای نخستین بار در تاریخ بازار سرمایه صندوق اهرم با بهره‌گیری از هر دو سازوکار راه اندازی شده است بدین ترتیب که برای صندوق های عادی از سازوکار صدور-ابطالی بهره گرفته شده و از طرف دیگر متقاضیان خرید واحد های ممتاز صرفا از طریق بورس می‌توانند اقدام به خرید واحد های سرمایه‌گذاری نمایند.

بدیهی است واحد های ممتاز قابل ابطال نبوده و صرفا از طریق بازار قابل معامله ثانویه می‌باشند.

 

 

 


مشتریان محترم؛

جهت دسترسی بهتر و سریع‌تر شما عزیزان به مطالب بالا، فایل pdf آن نیز در ادامه قرار می‌گیرد.

 

صفر تا صد صندوق های اهرمی دانلود